loader

СОУ “Иван Вазов”, Вършец

В трети епизод на поредицата “Училища на бъдещето” сме на гости на СОУ “Иван Вазов” – Вършец. Освен новите кабинети, децата се радват на мобилна актова зала. Сформирали са свой оркестър и хор и с тях обикалят света и печелят награди. Разберете и как успяват да накарат децата да заобичат предмет като физиката и то по начин, на който на тях да им е повече от интересно.

“Училища на бъдещето” е инициатива на Фондация „Америка за България” за модернизация на учебната среда. Тя цели да модернизира учебната среда в българските училища чрез създаването различни по тип образователни центрове: центрове по природни науки, математика, информационни технологии, езикови и интерактивни центрове и мултифункционални зали. Проектите, които Фондацията финансира, позволяват използването на най-съвременните образователни методи и технологии. Новите училищни центрове насърчават практическата работа в училище, повишават интерактивността на учебния процес и въвличат учениците в изследователска дейност.

През последните 6 години Фондацията осигурява финансиране от над 5.5 милиона лева на 45 държавни и общински училища из цялата страна. Над 30 000 български ученика вече имат достъп до нови лаборатории по природни науки, развиват предприемаческите си умения и използват най-модерни технологии в кабинетите по информатика и езиково обучение.

През 2016-та година Фондация „Америка за България“ ще подкрепи още 15 български училища, като ще дари общо 2 милиона лева.

CityZen във Facebook

1600

Детайли

Дата : 02/29/2016

CityZen.bg - Copyright 2015